Bump 150g myrvikt


Längd: 101mm
Bredd: 140mm
Hjuldiameter: 16mm
Höjd: 26mm
Vikt: 146g
Toppfart: 0.9m/sBump efter AWS 20

Bump dismantled.jpg

Bump är snabb, låg och bred med golvskrapor i alla riktningar. Den har tre olika sensortyper och är tänkt att bli mer eller mindre autonom.

Elektronik
All elektronik är hemgjord. Ett "moderkort" med en Atmel AVR uC (mikrokontroller) och två MOSFET H-bryggor som switchas med 7kHz driver motorerna. Moderkortet väger 2g. Hjuldrivningen är elektroniskt strömbegränsad till 0.5A. Radiomotagaren är också hembyggd och väger 4g med kristall. En radio kanal används för att välja manuell, halvautomat eller helautomat mod. Det fins tre olika sensortyper ombord: Två bantade Sharp GP2D12 avståndsmätare, fyra reflexdetektorer och två optiska enkoderhjul. Avståndsmätarna pekar parallellt frammåt och används för att följa motståndaren. En reflexdetektor sitter i varje hörn och känner när myran är på väg över arena kanten. Enkoderhjulen kommer från en mekanisk PC-mus och sitter mellan drivhjulen och rullar mot underlaget.

Motorer
Motorerna kommer från GWS EDP 20 drivsystem. Dom valdes för att dom skall ha kolborstar, förhoppningsvis så håller dom längre.

Växlar
Växlarna är gratis skrot och samma som på SUB. Minimotor SA 12/3K helt i metall 12mm diameter 12g och bara 46.4ggr nedväxling.

Batteri
Batteriet är 3 seriekopplade E-tec 130mAh LiPol celler.

Chassi
Motor-växel paketen sitter i var sin ända av ett PC rör. På en bottenplatta av 1mm PC så byggs chassit upp till skalskruvhålen i tre lager frästa PC bitar som sitter ihop med dubbelhäftande tejp.

Skal
Vakuumformat i 1mm PC lösningsmedelslimmat med en fräst PC ram som förstyvar kanten. Runt hela myran sitter det 30um fjädrande tolkstålsblad för att komma under motståndarna. En tunn epoxylimssträng jämnar ut steget mellan stål och PC.

Hjul
Det finns fyra hjul för drivning. De bakre sitter pressade på växelaxlarna och drar med sig de främre hjulen via gummiremmar. Fälgarna är svarvade i PC och är kullagrade.
Däcken är två lager textilarmerad Dycem matta fastejpat på fälgarna med dubbelhäftande tejp