EntrAnt 150g myrvikt


Längd: Göteborg-2003 130mm, AWS-12 132mm
Bredd: 100mm
Hjuldiameter: 54mm
Vikt: Göteborg-2003 123g, AWS-12 150g
Toppfart: 0.4m/sEntrAnt efter AWS 13


EntrAnt efter AWS 15


All elektronik är hemgjord. Servo elektroniken är bortagen och ersatt av ett "moderkort" med en Atmel AVR uC (mikrokontroller) och tre MOSFET H-bryggor som switchas med 14kHz. Moderkortet väger 3.7g. Hjuldrivningen är elektroniskt strömbegränsad till 0.4A. Flipperdrivningen är strömbegränsat av ett 3.3Ohm motstånd. Radiomotagaren är också hembyggd och väger 4g med kristall. Moderkortet klarar upp till 15V men drivs av med 6 NiCd celler. Batteriet är ett sönderklippt och hoplött Sanyo N-6PT köpt på Elfa 69-388-80.

Servon

Hjuldrivning är modifierade Supertec Naro HP. Naro HP är nog bäst på pappret men de exemplar som vi köpte (5st) hade skeva utaxlar så vi köpte Naro (inte HP) kugghjulsatser och bytte utaxel och flyttade över kullagret. Dessutom varierade friktionen i växeln mycket mellan exemplaren vilket ger olika toppfart.

Flipper drivningen är en modifierad Supertec S09CL/2BB. Den är lättad till 28g (utan elektronik och skruvar).
Servona är köpta från Nexus i England.


Däck

Däcken är dubbelhäftande skummgummitejp Biltema 29-320. Hjulen rullas på kläder tills däcken blir lagom klibbiga.


Svetsning av PC

EntrAnt är byggd med 0.5mm polykarbonat (PC), svetsad med lödpenna. Svetsfogarna är mycket starkare än något lim vi känner till.

"Picka" sakta fram genom/längs skarven med en spetsig lödpenna på låg värme. Stega med ca 1-2mm och stick ungefär halvägs igenom plattorna. Vid T eller L-fog så anväds en ca 1mm bred PC remsa som lod som läggs "i vägen" för lödspetsen som smälter igenom den. När parallella bitar skall fogas behövs inget lod utan kanten smälts ned istället. En stark fog skall ha små deformationer på baksidan. Före svetsning kan man svetsa några få ytliga punkter bara för att hålla bitarna på plats, då behövs inget lod. Tänk på att het luft från lödpennan stiger uppåt och kan smälta plast som är ovanför.


Tillverkning av fälg